Kaip turėtų būti dekoruojamas minimalistinis interjeras?

Kaip turėtų būti dekoruojamas minimalistinis interjeras?

Įtemptas gyvenimo ritmas šiais laikais būdingas daugeliui žmonių. Nuolatinis skubėjimas ir noras padaryti kuo daugiau dažnai sukelia stresą ir nerimą. Todėl ypač svarbu atrasti erdvę, kurioje būtų galima atsipalaiduoti. Minimalistinio stiliaus dekoras idealiai tinka tiems, kurie nori susikurti asmeninę ramybės oazę namuose. Į ką derėtų atkreipti dėmesį, kad planas pritaikyti tokį interjero stilių pavyktų puikiai?

 

Prislopintų spalvų paletė

Minimalistinis stilius interjere pasižymi šviesiomis spalvomis. Jo pagrindą dažniausiai sudaro baltos sienos. Taip pat gali būti naudojami kiti neutralūs, pavyzdžiui, skirtingo intensyvumo pilki tonai. Tam, kad būtų išlaikytas balansas, kambaryje patariama naudoti ne daugiau dviejų dominuojančių spalvų. Jomis gali išsiskirti ir aksesuarai. Pastelinių atspalvių namų dekoracijos padeda įsivyrauti taip trokštamai harmonijai, kuri leidžia atsiriboti nuo įtampą keliančių dirgiklių.

 

 

Tuščia erdvė su centriniais objektais

Tam, kad minimalistinis interjeras atitiktų jam keliamus reikalavimus, jame tiesiog būtina palikti pakankamai tuščios erdvės. Sąveikaudama su centriniais objektais, ji apibrėžia bendrą kambario įvaizdį. Šiuo atžvilgiu ypač svarbu išlaikyti pusiausvyrą: nei tuščios erdvės, nei aksesuarų neturėtų būti per daug. Būtent tuomet minimalistinis stilius interjere atrodo patraukliausiai. 

Sienų dekorui puikiai tinka paprastų formų sieniniai laikrodžiai arba nuotraukų rėmeliai. Spintelę, stalą ar staliuką galima papuošti minimalistine vaza.

 

 

Aiškiai apibrėžtos linijos ir plokšti paviršiai

Kad ir kokias namų dekoracijas bepasirinktumėte, jos turėtų pasižymėti „švariomis“, aiškiai apibrėžtomis linijomis ir plokščiais paviršiais. Tai leidžia sukurti tvarkingai atrodančią erdvę ir išvengti chaoso, kuris minimalistiniame interjere visiškai nereikalingas.

Tokį įvaizdį skoningai papildo stiklinės vazos. Jų formos gali būti pačios įvairiausios, tačiau šiuo atveju patariama rinktis kuo aiškesnių (tinka tiek griežtesnių, tiek aptakesnių) formų vazas su lygiu paviršiumi.

 

 

Tekstūrų žaismas

Nepaisant to, kad iš pirmo žvilgsnio minimalistinis interjeras gali pasirodyti nuobodus, jis tikrai toks nėra. Ypač daug vizualinio patrauklumo jam suteikia skirtingų tekstūrų gausa. Tai apima tiek tekstilės gaminius, tiek kitus aksesuarus, pagamintus iš tokių medžiagų kaip metalas ar stiklas. Švelnus vienspalvis pledas paverčia kambario erdvę kur kas šiltesne ir jaukesne. Visiškai priešingomis savybėmis pasižymi metalinės ir stiklinės dekoracijos – jos suteikia įvaizdžiui daugiau šaltumo ir griežtumo. 

Išlaikant balansą tarp skirtingų tekstūrų, minimalistinis stilius interjere tampa ypač harmoningas. Kontrastingos, tačiau panašių tonų medžiagos patraukia žvilgsnį vos tik įžengus į kambarį.

 

 

Funkcionalumo svarba

Kad ir koks vizualiai patrauklus minimalistinis interjeras bebūtų, namų dekoracijos jame svarbios ne tik estetiniu, bet ir funkciniu požiūriu. Todėl jokiu būdu nesirinkite jų aklai. Kiekviena kambario detalė turėtų būti naudojama tikslingai, t. y. įvertinant tai, kokią funkciją ji atliks. 

Plačiame „Imdeco“ asortimente gausu stilingų ir praktiškų aksesuarų: 

veidrodžių, 

stalinių šviestuvų, 

sieninių laikrodžių ir dar daugiau. 

Todėl kiekvienas gali rasti tai, kas atitinka asmeninius skonio standartus.

Pavyzdžiui, minkštas medvilninis pledas puikiai tinka tiek sofai ar lovai dekoruoti, tiek užsikloti, kai šalta. Jis maloniai priglunda prie kūno ir sušildo. Kambariuose, kuriuose norisi daugiau šviesos ir erdvės, rekomenduojama panaudoti pakabinamą veidrodį. Tai vienas iš dažniausiai naudojamų namų aksesuarų, praverčiantis ne tik prieškambaryje, bet ir miegamajame ar svetainėje. Atspindėdamas šviesą jis pašviesina ir vizualiai praplečia patalpą. 

 

 

Natūralumo suteikiantys elementai

Tam, kad minimalistinis interjeras atrodytų dar jaukesnis, jame patariama panaudoti keletą natūralumo erdvei suteikiančių dekoracijų. Tai gali būti tiek medinė taupyklė, tiek dirbtiniai, tačiau nuo tikrų vizualiai beveik nesiskiriantys augalai. Žemės atspalviais pasižyminčios interjero detalės puikiai įsilieja į minimalistinio stiliaus aplinką ir tarsi priartina prie gamtos. Būtent joje dažnai galima atrasti ramybę ir pasisemti energijos.

 

 

Prioritetas kokybei, o ne kiekybei

Namai – tai mūsų asmeninė tvirtovė, todėl investuoti į juos tikrai apsimoka. Be to, minimalistinis stilius interjere visuomet siejamas su kokybe, o ne kiekybe. Tikima, kad stilingos ir ilgaamžės kambario įvaizdį kuriančios detalės suteikia estetinį pasitenkinimą ir padeda sukurti kur kas patogesnę gyvenamąją erdvę.

Tendencijos nuolat kinta, todėl tai, kas madinga šiuo metu, po kelerių metų gali atrodyti mažų mažiausiai juokinga. Klasikinės įvairaus dizaino dekoracijos puošią namų erdvę metai iš metų. Tam, kad minimalistinis interjeras atrodytų patraukliai, jų pakanka vos kelių. 

Vienas iš pavyzdžių galėtų būti stalinis šviestuvas. Tai funkcionali kambario puošmena, suteikianti erdvei subtilios prabangos. Tam, kad šis aksesuaras harmoningai papildytų minimalistinį interjerą, svarbu atidžiai įvertinti jo spalvas ir dizainą. Pirmosios turėtų būti pakankamai neutralios ir natūralios.

Kaip jau buvo aptarta anksčiau, tokio stiliaus aplinkoje labiausiai dera „švarių“ ir aiškiai apibrėžtų linijų namų dekoracijos. Taigi šios taisyklės vertėtų nepamiršti ir dabar. „Imdeco“ asortimente galite rasti platų minimalistiniam interjerui idealiai tinkančių aksesuarų pasirinkimą. Aukštos kokybės gaminiai skirti išlavinto skonio atstovams.

 

 

Ypatingas dėmesys šviesai

Šio stiliaus interjere labai vertinama natūrali šviesa. Todėl, jei tik yra galimybė, patariama jos įsileisti kuo daugiau. Ji padeda sukurti šiltą namų atmosferą. Be to, gerai apšviestas kambarys atrodo vizualiai didesnis. Visgi, jei kambaryje nėra daug langų arba jie nedideli, galima panaudoti papildomų šviesos šaltinių. 

Stilingi staliniai šviestuvai – universalus pasirinkimas, nes jie ne tik apšviečia, bet ir papuošia erdvę. Be to, šias interjero įvaizdžio detales galima naudoti įvairiose namų vietose: 

prieškambaryje, 

miegamajame, 

svetainėje, 

darbo kambaryje.

Taigi, patrauklaus dizaino stalinis šviestuvas gali būti išties puiki investicija.

Jau seniai žavi minimalistinis interjeras ir manote, kad tai tiesiog tobulas pasirinkimas Jums? Tuomet kodėl gi nepritaikius jo principų savo namuose? Nepriekaištingo dizaino dekoracijos leis tai padaryti itin lengvai. Peržvelkite „Imdeco“ asortimentą ir išsirinkite tai, kas arčiausiai širdies. Kurkite savo ramybės oazę, kurioje galėtumėte atsipalaiduoti, ir mėgaukitės kiekviena gyvenimo akimirka. 

Komentarai

Palikite komentarą