Modernus darbo kambario interjeras: 5 patarimai

Modernus darbo kambario interjeras: 5 patarimai

Planuojate įsirengti atskirą namų biuro kampelį? Darbo kambario interjeras šiandien viena populiariausių temų – ieškoma, kaip sukurti ne tik produktyvumą, kūrybinį mąstymą skatinančią, bet ir stilingą, individualius pomėgius perteikiančią erdvę. Nors patogumo ir modernumo santykis ne visuomet lengva užduotis, „Imdeco” komanda dalinasi naujausias tendencijas atspindinčiomis idėjomis bei naudingais patarimais. Taigi, kaip skoningas darbo kambarys kitaip namų biuras atrodo šiandien? 

 

Naujausios namų biuro erdvės tendencijos

 

Nesvarbu, kur bebūtų įrengiamas biuras, čia ryškiai atsiskleidžia pastarųjų metų interjero tendencijos, net bandančiųjų žongliruoti buities ir projektų užduotimis lūkesčiai. Patalpų kūrimo, dekoravimo ekspertai pastebi, kad kone visose erdvėse itin ryškūs 3 aspektai, žinoma, ne išimtis ir darbo kambario interjeras: 

1. neutralios paletės fonas su ryškiais, unikaliais akcentais,

2. daug natūralios šviesos ir dirbtinių šviesos šaltinių,

3. minimalistinės, natūralios linijos. 

Lygiai taip pat, kaip prieš trejetą metų stebėjome „Hygge” braižo pakilimą, šiandien „Pinterest Business” statistika rodo, kad minimalistinio, natūralaus, japoniškojo „Japandi” stiliaus įkvėpimo ieškoma kelis kartus daugiau. Būtent ramybės, balanso, savęs paieškos nerimo kupinoje aplinkoje privedė prie ramesnio braižo. Ne tik patalpų kūrėjai, bet ir psichologai pastebi, kad kūrybinėms mintims ar produktyviam susikaupimui skiriama daugiau laisvės. 

Kaip tai atsispindi, kai kuriamas darbo kambarys namuose? Svarbiausia – vengiama bet kokio daiktų „triukšmo”, dėmesys sutelkiamas ne į įmantrių baldų kiekį ar ekscentrišką spalvų paletę, o tiesiog į įdomius akcentus, neeilinių linijų objektus. Toliau – unikalios „Imdeco” kataloguose sutinkamos interjero detalės ir idėjos, kurios įpūs modernaus stiliaus, ramybės ar individualumo į jūsų kuriamą produktyvumo oazę.

 

5 modernaus biuro dekoravimo idėjos

 

Aišku viena – modernus, šiuolaikinio meno atstovų kurtas baldų dizainas ne visuomet reiškia patogumą darbinėje zonoje. Namų biuras turi būti ne tik stilingas, bet ir itin ergonomiškas, funkcionalus. Dėl to neeilinė susikaupimo aplinka dažnai „lipdoma” pasitelkiant ne nematyto dizaino baldus, o išskirtines detales. 

 

1. Augalai – gamtos ramybė 

 

Moksliškai įrodytos organiško interjero naudos – toks darbo kambarys namuose reiškia geresnį susikaupimą, stipresnę kūrybinę motyvaciją ir efektyvesnį užduočių vykdymą. Erdvės „priartinimui” prie gamtos ekspertai pataria naudoti tiek natūralius, tiek dirbtinius objektus: čia lengvai derinami tikri ir sunkiai nuo realių atskiriami „Imdeco” dirbtiniai augalai. Taip sėkmingai sąveikauja dviejų paskirčių detalės:

 

  • naudingos sveikatai,

  • kuriančios stilingus, eklektiškus akcentus. 

 

Pavyzdžiui, tam tikri skirtingi lapiniai augalai perteikia gamtos ramybės pojūtį, valo kambario orą. Tačiau neretai pritrūkstama akcentu tampančių tonų – sodrios oranžinės, rožinės, pastelinės raudonos, persiko spalvos. Tai išsprendžia didelių investicijų ar priežiūros nereikalaujančios gėlių žiedų imitacijos.

 

2. Vazos ir šių dienų darbo kambario interjeras

 

Kaip jau minėjome, moderni šios erdvės vizija išreiškiama per nematytas linijas, dekoracijų spalvų derinius. Išties vertos dėmesio mūsų komandos atrinktos talentingųjų kūrėjų vazos. Galima sakyti – tai prieinama investicija į meno kūriniams prilygstančius dirbinius. Ekspertai pataria dairytis:

  • netikėtų derinių, pavyzdžiui, medžio ir storo stiklo medžiagų darnos,

  • neeilinių raštų, 

  • žvilgsnį prikaustančių, pereinamųjų spalvų. 

Itin populiarus pasirinkimas šiandien – švarios, nebūtinai simetriškos linijos. Erdvė dar labiau išsiskirs derinant kelis ar daugiau kontrastingų šios kategorijos daiktų. Beje, išbandant vazų žaismo tendenciją, puiki proga pasinaudoti dirbtinių augalų šakelių teikiama nevaržoma kūrybos laisve.

 

3. Žvakės – ne tik romantiškiems vakarams!

 

Žvakes įprasta matyti svetainėje, valgomajame, miegamojo patalpoje, tačiau skleidžiama ramybė puikiai įkvėps ir namų biure. Šiandien šis talpina ne tik efektyvius, bet ir atsipalaiduoti, nurimti skatinančius ritualus. Kalbant apie šiuos, efektyviu užduočių atlikimu namuose besidomintys ekspertai pastebi, jog labai svarbu turėti tam tikrus motyvuojančius, malonius, „įsijungti” į užduotis skatinančius žingsnius. Kvapnios „Imdeco” žvakės atpalaiduos, pripildys erdvę išskirtinio aromato. Tiesa, ne tik šios, bet ir unikalios žvakidės gali tapti charizmos kupino kambario dalimi.

 

4. Namų kvapai ir erdvių atskyrimas

 

Darbo kambarys namuose įneša patogumo kasdienėje rutinoje, bet kartu ir klausimą – kaip kuo aiškiau nubrėžti ribą, skiriančią biuro ir poilsio zonas. Vienas inovatyvių sprendimų – pasitelkiamas platesnis žmogaus pojūčių spektras. Pavyzdžiui, populiarieji ilgai išliekantys, egzotiškomis natomis žavintys, bet tikrai nevarginantys „Imdeco” kataloge aptinkami namų kvapai. Interjero specialistai ragina neapsiriboti tik matomų sienų kūrimu, priešingai, pasitelkti kuo daugiau pojūčių, eksperimentuoti. 

 

5. Poilsio kampelis – būtina produktyvumo sąlyga

 

Ar pastebėjote, jog šių dienų biuro patalpose įrengiami inovatyvūs meditacijos bei poilsio kampeliai? Tai padeda atgauti jėgas, stipriai neatsiribojant nuo „darbo” režimo. Kodėl verta apie tai pamąstyti, kai kuriamas individualus darbo kambario interjeras? Natūralu, jei trumpam poilsiui pasirenkama svetainės sofa, šis gali pasibaigti valanda blaškymosi buities darbuose. Biuro zonoje esantis patogus krėslas, kvapni žvakė ir kelios minutės meditacijos gali sugrąžinti produktyvumą, nepakeičiant nusiteikimo. Komforto, stiliaus suteiks: 

 

  • minkšti pastelinių spalvų pledai, 

  • skirtingos pagalvėlės. 

 

Primename – kiekviena detalė šioje patalpoje turi turėti savo paskirtį ir funkcijas. Ar tai būtų stilius, ar patogumas, reikia vengti neapgalvotų pirkinių, kurie nei vienu iš minėtų atvejų nesuteiks pridėtinės vertės patalpai.

 

Darbo kambarys kitaip: kitos produktyvumo sąlygos?

 

Be aukščiau aptartų, su „Imdeco” lengvai įgyvendinamų dekoravimo idėjų, itin svarbūs dar keli aspektai. Dalinamės 3 naudingomis taisyklėmis, kurios praverčia nuotoliniu būdu dirbantiems mūsų komandos nariams, tad gali praversti ir jūsų asmeniniame namų biure:

 

  1. produktyvaus laiko išnaudojimo strategijos: aiškus užduočių planas, naudojami virtualūs planavimo įrankiai, trumpi laiko intervalų sprintai atliekant užduotis,

  2. buities ignoravimas: kad ir kokie ruošos darbai laukia už biuro sienos, tai gali palaukti dienos pabaigos,

  3. patogumas – karalius: išreikškite kūrybą ir skonį per detales, nedidelius ritualus, o pagrindinių baldų prioritetai yra taisyklinga laikysena, regos apsauga. 

 

Galima sakyti, modernus darbo kambario interjeras, tiksliau, šio suvokimas – kur kas platesnis nei pati patalpa. Čia sąveikauja unikalus stilius, naujausios produktyvumą skatinančios praktikos, kuriami ne tik efektyvumą kurstantys, bet ir tiesiog malonūs ritualai. Galiausiai, juk pats darbas įgauna visai kitą prasmę, o mus supančios erdvės – aiškus to atspindys. 

Svarstote, kas iš plataus „Imdeco” asortimento geriausiai išpildytų jūsų individualaus braižo lūkesčius, o galbūt ieškote konkrečios detalės? Susisiekite su mūsų komanda – padėsime sukurti ne tik produktyvią, bet ir moderniais pasirinkimais pagyvintą aplinką!

Komentarai

Palikite komentarą