Prabangus interjeras: ko reikia jame?

Prabangus interjeras: ko reikia jame?

Prabangi svetainė pasižymi išskirtine estetika. Joje kruopščiai apgalvota ir suderinta kiekviena detalė. Priešingai nei kartais manoma, prabangus interjeras name ar bute, tai ne tik blizgantys aksesuarai. Taigi, kokius aspektus svarbiausia apgalvoti kuriant tokį įvaizdį?

 

Pasitelkite įdomius tekstilės gaminius

Vienas iš lengviausių būdų suteikti savo namų svetainei daugiau prabangos – papuošti ją originalios išvaizdos tekstilės gaminiais. Puikus pasirinkimas šiuo atveju gali būti įvairių spalvų, raštų ir tekstūrų pledai. Jie suteikia interjerui daugiau puošnumo, jaukumo ir patogumo. Prabangioje svetainėje puikiai dera tiek šviesių, tiek tamsių atspalvių pledai.

Tiems, kurie nori sukurti subtilesnį įvaizdį, patariama rinktis neutralius tonus, pavyzdžiui, pilkus arba rusvus. Jeigu mėgstate ryškesnes interjero detalės, jūsų dėmesį turėtų patraukti smaragdinės, tamsiai mėlynos arba raudonos spalvos pledas. Toks aksesuaras ne tik papuoš svetainę, bet ir leis nesušalti vėsiais žiemos vakarais. 

 

Rinkitės neįprastas formas ir linijas

Struktūriniai elementai, tokie kaip linijos ir formos, labai svarbios bet kurio kambario dekore. Tam, kad interjeras būtų ne tik prabangus, bet ir įdomus, verta pasitelkti neįprastus siluetus. Jie gali atsiskleisti pačiomis įvairiausiomis formomis. Tam ypač tinka tokios namų dekoracijos kaip vazos. Jų formų ir reljefų gausa leidžia lengvai išgauti norimą vizualinį efektą. 

Puikus pavyzdys šiuo atveju gali būti vazos „Boltze“ iš akmens masės keramikos. Netaisyklingos formos aksesuaras prabangiam interjerui suteikia dinamiškumo. Nelygus paviršius dar labiau pabrėžia vazos išskirtinumą. Todėl galite net neabejoti, kad ji gali tapti vienu iš pagrindinių svetainės akcentų.

Jeigu norisi kažko labiau klasikinio, verta įsigyti stiklinę rankų darbo vazą „Leonardo POESIA“. Visas jos paviršius nusėtas mažais rombeliais, kurie suteikia šiam unikaliam kūriniui dar daugiau puošnumo. Savo forma vaza primena svogūną, todėl atrodo pakankamai originaliai. Švelnus jos atspalvis nekrenta į akis ir skoningai dera prie įvairių interjero detalių. 

 

Išbandykite masyvias dekoracijas

Tiek didelės, tiek mažos svetainės interjeras gali būti puošiamas masyviomis namų dekoracijomis. Žinoma, tokiu atveju reikia nepamiršti įvertinti, kiek laisvos vietos turima. Jei erdvė pakankamai didelė, joje galima derinti keletą skirtingų interjero detalių, jei maža – dažniausiai pakanka ir vienos. 

 

Masyvioms interjero detalėms galima priskirti:

  • dekoratyvius baldus (staliukus, konsoles, fotelius),
  • vazonus su stovu,
  • įvairias sienų dekoracijas,
  • didelius veidrodžius.

Peržvelkite platų „Imdeco“ asortimentą ir išsirinkite stilingas namų dekoracijas. Užsisakyti prekes internetu tiesiai sau į namus arba atsiimkite artimiausiame mūsų salone.

Masyvios interjero detalės iš karto patraukia dėmesį ir tampa vienu iš centrinių kambario akcentų. Tačiau svarbus ne tik jų dydis, bet ir dizainas. Norint, kad svetainė atrodytų stilingai, pasirinktos dekoracijos turėtų tiek stilistiškai, tiek spalviškai derėti prie bendro kambario įvaizdžio. Jeigu abejojate, kokius aksesuarus pasirinkti, visuomet galite pasitarti su mumis.

 

Eksperimentuokite su skirtingomis medžiagomis

Skirtingomis tekstūromis pasižyminčios medžiagos taip pat puikus pasirinkimas prabagiame interjere. Jos paverčia namų erdvę ne tik estetiškesne, bet ir kur kas įdomesne. Kontrastingoms tekstūroms atskleisti galima panaudoti įvairius aksesuarus: 

  • medines taupykles, 
  • odines papuošalų dėžutes, 
  • stiklinius ir metalinius indus.

Tinkamai suderinus tokias dekoracijas, jos tampa patrauklia interjero puošmena. 

Tiems, kurie labiau mėgsta klasikinį įvaizdį, turėtų patikti stiklo ir auksinės spalvos metalo kombinacija. Jeigu norite, kad prabangus tiek didelės, tiek mažos svetainės interjeras name arba bute atrodytų moderniau, rekomenduojama pasitelkti natūralios medienos ir stiklo derinį. „Imdeco“ asortimente, kurį galite peržvelgti jau dabar, gausu stilingų dekoracijų, pasižyminčių skirtingomis tekstūromis. Užsisakykite sau patinkančias prekes internetu patogiai ir greitai.

 

Papuoškite namus dirbtinėmis gėlėmis

Aukštos kokybės dirbtinės gėlės ir kiti dekoratyviniai augalai suteikia interjerui išskirtinės elegancijos ir rafinuotumo. Be to, jie pasižymi ir tokiais privalumais kaip:

  • nesudėtinga priežiūra,
  • plačios panaudojimo galimybės,
  • ilgaamžiškumas.

Pagal poreikius galima pasirinkti dirbtines gėles vazonuose arba atskiras jų šakas. Tiek vienos, tiek kitos savo išvaizda beveik niekuo nesiskiria nuo gyvų augalų. Dėl šios priežasties tokios namų dekoracijos atrodo labai skoningai. Jomis gali būti puošiamas ir didelės, ir mažos svetainės interjeras. 

Prabangiam kambario įvaizdžiui akcentuoti tinka tiek šviesių, tiek tamsių atspalvių dirbtinės gėlės. Jeigu ieškote ryškios svetainės puošmenos, jūsų dėmesio verta dekoratyvinė violetinės spalvos orchidėja. Ši nepriekaištingos išvaizdos gėlė, be abejonės, taps vienu iš pagrindinių interjero akcentų.

Subtilesnio įvaizdžio mėgėjų dėmesį gali patraukti baltais išskirtinės formos žiedais žavinti orchidėja stikliniame vazone.

 

Pasirūpinkite stilingu apšvietimu

Tinkamas apšvietimas svarbus kiekviename interjere. Jis padeda atskleisti kambaryje esančių detalių estetiką ir sukurti norimą atmosferą. Prabangioje svetainėje labai tinka elegantiško dizaino staliniai šviestuvai. Jiems naudojamos įvairios medžiagos, tokios kaip stiklas, metalas ir audinys. Dėl šios priežasties staliniai šviestuvai puikiai atitinka anksčiau aptartą prabangios svetainės kūrimo principą – skirtingų tekstūrų derinimą.

 

Kodėl kambario interjeras neturėtų būti perkrautas?

Mažiau yra daugiau – tikriausiai daugelis esate girdėję šią taisyklę. Visgi pakankamai dažnai kuriant prabangų interjerą ji yra pamirštama. Tam, kad namų svetainė žavėtų ypatinga estetika, visiškai nebūtina šios patalpos perkrauti dekoracijomis. Kur kas svarbiau tinkamas jų pasirinkimas ir derinimas. Perkauta erdvė daugeliu atveju neatrodo patraukliai. Be to, taip gali būti prarandamas ir komfortas.

Pasirūpinkite, kad jūsų svetainė atrodytų nepriekaištingai neišeidami iš namų. Išsirinkite asmeninį skonį ir kuriamą interjerą labiausiai atitinkančias namų dekoracijas iš plataus „Imdeco“ el. parduotuvės asortimento. Jeigu turite klausimų, drąsiai kreipkitės – esame pasiruošę į juos atsakyti. Papuoškite savo namų erdvę stilingais aukštos kokybės aksesuarais ir neabejokite, jog tai ilgalaikė investicija.

Komentarai

Palikite komentarą