Prieškambario interjeras: 7 svarbūs žingsniai

Prieškambario interjeras: 7 svarbūs žingsniai

Įrengdami namus, neretai pradedame nuo didžiųjų erdvių – virtuvės, svetainės, miegamojo. Tačiau, pagaliau priėję prieškambarį, pasirodo, susiduriame su ne ką mažesniu iššūkiu: kaip šią nedidelę erdvę paversti ne tik stilinga, bet ir praktiška patalpa? Sakoma, kad žmonės linkę spręsti pagal knygą iš jos viršelio, o galbūt mūsų būsto „viršelis” ir yra prieškambario interjeras, tie pirmieji žingsniai, vaizdai, kvapai? Taigi, toliau pateikiami 7 patarimai, kaip šiai erdvei įpūsti gyvybės, funkcijų bei kelios prieškambario interjero idėjos, vertos jūsų dėmesio!

 

Erdvės skirstymas – uždara ir atvira zonos

 

Jei pradedate nuo nulio, pirmiausiai, verta apgalvoti, kiek ploto bus skiriama uždarai zonai ir kiek atvirai. Kodėl tai svarbu? Ypatingai nedidelio būsto prieškambaryje sandėliuojame ne tik lauko drabužius ir avalynę, bet ir tam tikrą buitinę techniką, namų priežiūrai skirtus daiktus, priemones. Vengdami apkrauti patalpą didesne spinta ar spintelėmis, gerai neapgalvoję detalių, atvirose zonose sukuriame netvarkingą vaizdą, o daiktų gausa sukelia erzinantį „triukšmą”. 

 

Pirmieji jūsų žingsniai turėtų atrodyti taip:

  1. realiai apsvarstykite, ką tiksliai laikysite šioje erdvėje ir ar objektas vis dėlto turėtų būti „nematomas”, ar gali pasitarnauti kaip stiliaus dalis,
  2. ieškokite papildomų detalių ir akcentų, kurie sukurtų harmoniją ir apjungtų abi zonas į vieną paveikslą.

 

Dažnai specialistų pastebima klaida ta, jog, sekdami internete matomus pavyzdžius, mes neįvertiname, kad šie yra pritaikyti baldų ekspozicijai ar idiliškai nuotraukai, bet ne funkcionaliai kasdienai.

 

2. Stilingos daiktų sandėliavimo priemonės

 

Ką daryti, jei jūsų prieškambario interjeras jau sukurtas, o sulig kiekviena diena nuo įsikėlimo į namus daiktų vis daugėja? Neskubėkite planuoti didelio perversmo ar nuogąstauti, kad lūkesčiai neišpildyti! Yra kelios stilingos prieškambario interjero idėjos, kuriose pasitelkiamos tiek naudingas funkcijas, tiek įdomius sprendimus sukuriančios daiktų laikymo detalės: 

 

  • stilingos, tvirtos minimalistinės dėžės,
  • pinti atviri ar uždari krepšiai (ypač tinka skandinaviškame, minimalistiniame, natūralistiniame, organiškame interjeruose),
  • užuolaidos (taip, daiktais apkrautą nišą galima uždengti unikaliu audiniu!).

 

Tiesa, verta pagalvoti ir apie smulkesnes daiktų laikymo dėžutes, krepšius, skyrius, papildomas pakabas – taip sukursite tvarką pačioje spintoje, ant dekoratyvinių baldų. 

 

3. Dekoratyvūs baldai

 

Prakalbus apie šiuos, kadangi prieškambario patalpa nėra didelė ir baldų čia nedaug, viena ne visuomet išnaudojamų galimybių – kurti nematytą interjerą ir išreikšti stiliaus braižą, pasitelkiant didesnes dekoratyvias detales. Kai sprendžiama dėl išskirtinių dekoratyvių baldų įvedimo, neapsigaukite, mat dekoratyvus tikrai nereiškia nepraktiškas ar atliekantis tik stiliaus detalės funkciją. Žinoma, ši taip pat lygiavertė, tačiau gaminys, visų pirma, turi būti:

 

  • kokybiškas, 
  • tvarus,
  • pritaikytas nuolatiniam naudojimui.

 

Turint omenyje aptariamą namų zoną, bene praktiškiausia kategorijos prekė šioje patalpoje yra dekoratyvus staliukas. Viena pastarųjų tendencijų – kelių dalių, formomis ar dydžiu besiskiriantys objektai. Tai sprendimas ieškant unikalių, daugiau „svorio” turinčių detalių. Būtent tokius pavyzdžius rasite elektroniniame „Imdeco” dekoratyvių baldų kataloge.

 

4. Namų kūrėjo atspindys 

 

Ko gero, nėra prieškambario, kuriame nebūtų bent vieno veidrodžio. Vienas ar keli skaidrūs, įdomių formų daiktai sukuria itin patogią galimybę žvilgtelėti, kaip atrodo pasirinktas drabužių derinys, pasitaisyti šukuoseną, galiausiai, palikti namus su šypsena. Patarimas – pažiūrėkite į tai kūrybiškiau, paieškokite unikalių išdėstymo, pateikimo būdų. 

 

Išskirtiniai veidrodžiai gali būti ne tik naudinga funkcionali detalė, bet ir tikrų tikriausias patalpos akcentas. Jei ant sienos lieka išties nedaug vietos saviraiškai, primename, kad praktiška detalė gali atstoti ir meno kūrinį. Kaip, pavyzdžiui, įspūdinga „Coach House” veidrodžių kolekcija. Jei vietos namuose kiek daugiau, štai kelios stilingos tendencijos ir prieškambario interjero idėjos: 

 

  • didelis pastatomas veidrodis, atremtas į sieną, atrodo išties moderniai (šiomis dienomis net paveikslus madinga laikyti tiesiog išdėstytus palei sienas, prie kitų dekoro detalių: vazos, augalai ir kt.),
  • didelis minimalistinis veidrodis derinamas su mažesniais, įdomesnio dizaino kūriniais,
  • keli mažesni veidrodžiai, išdėstyti skirtinguose lygmenyse.

 

Pasitelkite vaizduotę, skirtingas formas, spalvas, detales, dydžius ir kurkite praktišką meną, kuriame atsispindės ne tik jūsų išorė, bet ir vidinis kūrėjas! 

 

5. Gyvybė arba prieškambario interjeras – keli žingsniai iki gamtos

 

Šiomis dienomis viena populiariausių namų interjero tendencijų – augalų gausa. Simboliška, bet neretai būtent prieškambario patalpa yra realiai arčiausiai gamtos. Nors tai tik „praeinama” patalpa, nederėtų čia pamiršti gyvybės. Tiesa, itin daug dėmesio šiandien sulaukia ne tik įprasti ar egzotiški lapuočiai, bet ir gėlių žiedai. Jais išreiškiama skirtinga nuotaika, perteikiamas savitas stiliaus braižas, ramybė, o galbūt – ir eklektika. 

 

Vis dėlto, gėlėms reikalinga didesnė priežiūra ir, ne paslaptis, reguliariai jas keičiant, didesnis biudžetas. Patarimas – kokybiški, ilgaamžiai, išties natūraliai atrodantys dirbtiniai augalai. „Imdeco” kataloge rasite visko, nuo klasikiniame stiliuje puikiai derančių rožių ir bijūnų iki romantiškų rudbekijų, aguonų ar lelijų. Prieškambario interjero idėjos su nevystančiomis puokštėmis, pavienėmis žalumos šakelėmis ar net vazoniniais augalais, panašu, nauja neišnaudota galimybė. O kur dar įvairiausios vazos ir dekoratyvūs vazonai.

 

6. Kokybiškas kilimas

 

Liko tik pakloti kilimą ir oriai žengti į naujus namus? Kviečiame pasidairyti unikalaus kūrinio, ypač jei jaučiate, kad galbūt trūksta kelių akcentų ir daugiau išraiškingumo. Specialistai sutinka, kad stilius šiandien yra kokybė, tai tampa neatsiejamu deriniu. Ko ieškoti renkantis audinį? 

 

  1. kokybės (specializuota įmonė),
  2. tinkamo dydžio (didesniame prieškambaryje nuostabiai atrodo keli skirtingų matmenų, derančio dizaino ar kontrastą kuriantys audiniai, atskiriantys erdvę avalynei ir perėjimui į kambario zoną),
  3. lengvos priežiūros,
  4. išskirtinio dizaino: kelių spalvų, raštų, tekstūros.

 

Kai kuriamas prieškambario interjeras, faktas – kilimas kone neišvengiamai atsidurs namuose, tad kodėl praktiškam daiktui nesuteikus daugiau „svorio” stiliaus atžvilgiu?

 

7. Pojūčių suaktyvinimas

 

Kuriant namus dizaineriai pataria pasitelkti ne tik stilingas dekoracijas, bet ir mūsų pasaulėžiūrą, stilių perteikiančias priemones. Viena iš unikalių interjero dedamųjų, be abejonės, yra namų kvapas. Tai itin stiprus įrankis, padedantis formuoti nuotaiką, nusikelti į malonias emocijas sužadinančius atsiminimus, susipažinti su naujomis natomis. Viena strategiškai patogių vietų, kur galima laikyti kvapnią detalę – prieškambaris. Čia, vos įėjus, bus galima užuosti artimą namų jaukumą!

 

Svarbu atkreipti dėmesį į gaminio kokybę, pakankamą kvapaus skysčio kiekį, galiausiai, nišinius aromatus pristatantį, toje srityje besispecializuojantį gamintoją. Pavyzdžiui, Prancūzijoje gaminami „Maison Berger" namų kvapai, kurių šaknys siekia XIX amžių. Jei esate žvakių mėgėjai, šilumos ir švelniau juntamo aromato suteiks kvapnios žvakės. Nuostabu tai, kad į kokybę besikoncentruojantys kūrėjai atskleidžia ne tik netikėtas aromato natas, bet ir stilingą talpos dizainą.

 

Kiekvienas, kuriam yra tekę įrengti savo patalpas, žino, jog visos erdvės, ar tai būtų virtuvės, ar prieškambario interjeras – unikali galimybė išreikšti savo pasaulėžiūrą, skonį, sukurti nuotaiką. Tebūnie šie 7 patarimai įkvėpimas ir pradžia įrengiant prieškambarį ne kaip greitai „praeinamą” erdvę, bet tą, kuri maloniai pasveikina ir išlydi, kur norisi trumpam sustoti ir giliai įkvėpti – pagaliau, namai!

 

Komentarai

Palikite komentarą