Svečių kambario interjeras: 4 išskirtinės viešnagės detalės

Svečių kambario interjeras: 4 išskirtinės viešnagės detalės

Planuojate atnaujinti ar nuo nulio įrengti kambarį atvykstantiems viešnagei? Natūralu, kiekvienas mūsų į savus namus priimdami draugus bei artimuosius siekiame, kad šie išvyktų tik su šilčiausiais atsiminimais. Svečių kambarys tam turi išties daug įtakos: patogumas, jaukumas, kokybiško poilsio užtikrinimas, net unikalus svečių kambario interjeras. Atsižvelgdami į naujausias tendencijas, „Imdeco” komanda dalinasi įdomybėmis bei 5 esminėmis detalėmis, kurios padės sukurti išskirtinę erdvę. 

 

1. Poilsis, arba kas padės atrasti ramybę

 

Nerašyta taisyklė – kiekvienas atvykęs į namus turi jaustis laukiamas, tad turi būti užtikrinamas privatus, ramus kampas. Jei siekiate užtikrinti geriausią patirtį, tuomet verta atkreipti dėmesį ne tik į suteikiamą privačią erdvę, bet ir detales, kurios joje padeda užtikrinti poilsį ir ramybę. 

 

Svečių kambario dizainas

 

Įrengimas priklauso nuo bendros namuose vyraujančios stilistikos. Vis dėlto, šių metų interjero tendencijos rodo, kad populiariausios tos dizaino kryptys, kurios padeda:

  • atsipalaiduoti, 
  • sužadinti kūrybiškumą, 
  • patirti pozityvias emocijas, 
  • atgauti jėgas. 

Kitaip tariant, idealiai viešnagei pritaikytos bet kokios stiliaus erdvės neturėtų kelti daiktų „triukšmo”, priešingai, jos turėtų skatinti minčių balansą. Mokslininkai teigia, kad neperkrauto dizaino principais besivadovaujant įrengta patalpa, šiuo atveju svečių kambario interjeras, padeda įsiklausyti, nurimti. Ne be reikalo patalpų atmosferos kūrėjai vis dažniau pasitelkia platesnio jutimų spektro priemones, pavyzdžiui – nišiniai namų kvapai.  

 

Spalvų pasirinkimas

 

Svečių kambarys, kuris alsuoja ramybe bei įkvepia pozityvumo, turi atitikti ir tam tikrą spalvų paletę. Kaip minėjome, šiuolaikinės dizaino tendencijos atspindi ramybę, tačiau tai tikrai nereiškia, kad reikia atsisakyti spalvų. Priešingai – jos būtinos ne tik kambario charizmai, bet ir gerai viešinčiojo nuotaikai. 

Idealus variantas – neutralus, natūralaus apšvietimo kupinas fonas, kuriame nuostabą kelia nematyti meno kūriniai, netikėtų formų vazos, ryškūs šviestuvai. Pavyzdžiui, dėmesį kaustančios įspūdingų linijų bei atspalvių vazos arba pastelinių tonų difuzoriai.

 

Augalai

 

Dar viena itin svarbi detalė, kuri užtikrina, kad svečių kambario interjeras bus ne tik atpalaiduojantis, bet ir pilnas gyvybės – augalai. Įvairių formų tradiciniai bei egzotiški lapuočiai, be abejonės, suteiks energijos, o kur dar galimybė išsirinkti meno kūrinius primenančius vazonus. Tiesa, tiems, kurie dažnai nebūna namuose ar nori įnešti daugiau eklektiškų elementų, pridėtinę vertę sukurs ryškūs dirbtiniai augalai: lelijos, bijūnai, rožės. Itin populiaru po kelias šakeles įstatyti į skirtingų formų, spalvų, dydžių vazas ir kurti unikalias kompozicijas. 

 

2.  Patogumas 

 

Visgi, jei svečių kambario dizainas kels malonią nuostabą, o apie patogumą nebus galima pasakyti to paties – didelė tikimybė, kad pastaroji patirtis lems prisiminimus. Žinoma, kalbama ne tik apie patogią lovą bei švarius, jaukius patalus. Verta pagalvoti apie detales, kurios kiekvienam mūsų praverčia kasdien, o tuo pat metu užtikrina ir išskirtinį dizainą bei kokybę:

  • veidrodis,
  • rankšluosčiai,
  • laikrodis,
  • vietos daiktams sukuriantys baldai. 

Tiesa, kalbant apie vietą daiktams, pasirūpinkite, kad būtų laisvos erdvės drabužiams, kelioniniams krepšiams bei nedideliems, bet svarbiems daiktams. Jei nenorite apkrauti kambario spintelėmis, pastatykite rūbų kabyklą ir vieną dekoratyvų staliuką. 

Pastebėjote, kad svečių kambario dizainas ne iki galo išpildytas ir dar trūksta kelių aukščiau išvardintų daiktų? Pravers nedidelis veidrodis (ypač jei viešintysis neturi atskiro vonios kambario), minkšti, dvipusiai rankšluosčiai, laikrodis, kuris leis pamiršti nuolat tikrinamą telefono ekraną. 

 

3. Jaukumas, arba malonių pojūčių sužadinimas

 

Bene aukščiausias įvertinimas, kai viešintys draugai pasako, kad jautėsi itin laukiami, apsupti jaukaus dėmesio. Kas padeda užtikrinti, kad svečių kambario interjeras bus būtent toks? Yra daug detalių, kurias galite pasitelkti be minėtųjų būtinų higienos priemonių ar gaivaus nišinio namų kvapo. Kelios praversiančios idėjos:

  • minkštos, įvairių spalvų pagalvėlės,
  • pledai, kuriuos galima pasiimti einant į ilgesnį vakarinį pasivaikščiojimą,
  • nuotraukų rėmeliai su įamžintomis akimirkomis drauge,
  • kvapnios žvakės, įdomios žvakidės,
  • jaukią, šiltą šviesą skleidžiantys stalo šviestuvai.

Jauki erdvė leis ne tik pasijausti laukiamiems bei sužadinti nostalgiškus draugystės prisiminimus, bet ir atsipalaiduoti, lengviau užmigti, įsijausti į malonius ritualus: skaitymą, meditaciją, maudynes.

 

4. Išskirtinis dėmesys detalėms – nueita papildoma mylia

 

Tie, kam yra tekę apsistoti nuomojamame bute, kad ir visai pas nepažįstamus, tiesiog savo verslą turinčius žmones, žino, kaip malonu, kai svečių kambarys nustebina papildomu, netikėtu pasiruošimu. Pavyzdžiui, svetimoje šalyje po kelionės randate paruoštą gaivų limonadą, vaisių lėkštę ir vietinių patarimais ar nuorodomis sužymėtą miesto žemėlapį. Kas sakė, kad tokios patirties negalite sukurti savų namų lankytojams? Kaip tai padaryti?

Pagalvokite ne tik apie dekoracijas, užtikrinančias, kad svečių kambario interjeras bus įsimintinas, ar pagrindinius daiktus bei priemones, kurių reikia kasdien, bet ir apie tas, kurios pravers minimaliai daiktų su savimi turinčiam keliautojui. „Imdeco” komandos stilingų bei praktiškų priemonių TOP 5-etukas, paliksiantis įspūdį bent kelias dienas atvykstantiems svečiams:

  • patogi kuprinė, 
  • skėtis, 
  • gertuvė,
  • batų šaukštas,
  • papuošalų dėžutė. 

Patogi kuprinė pravers keliaujant į turą po miestą, žygį po apylinkes, o galbūt tiesiog į pajūrį. Pavyzdžiui, stilinga, patogi kuprinė svečią tikrai nudžiugins kur kas labiau nei medžiaginis maišelis, kuriame sunku rasti reikalingus daiktus. Jei norite išpildyti visus aukščiau išvardintus punktus, rekomenduojame pasižvalgyti į spalvingus skėčius, reikiamą temperatūrą palaikančias gertuves, funkcionalias dėžutes papuošalams, plaukų aksesuarams ir jau legenda tapusius italų meistrų gaminamus batų šaukštus.

Kad ir kokio dydžio būtų patalpa ar stilistika, kuria vadovaujantis įrengiamas svečių kambarys, parodykite, kad jums rūpi ne tik viešinčiojo patogumas, bet ir gera nuotaika. Tegul pats svečių kambario dizainas bei dėmesys detalėms kiekvienam atvykusiam transliuoja žinutę – metas atsipalaiduoti ir mėgautis kokybišku laiku, tiek draugų, tiek savoje kompanijoje!

Komentarai

Palikite komentarą