Valgomojo interjeras: kaip išpildyti jo erdvę?

Valgomojo interjeras: kaip išpildyti jo erdvę?

Valgomasis – kambarys, kuris turėtų intriguoti, skatinti bendravimą ir, žinoma, leisti patogiai mėgautis maistu. Nepaisant to, kad toli gražu ne visuose namuose galima rasti atskirą tokios paskirties erdvę, nuvertinti jos tikrai nereikėtų. Taigi, kaip sukurti ne tik stilingą, bet ir komfortišką valgomąjį, kuriame būtų smagu leisti laiką su šeima ir draugais?

 

Supraskite kambario funkciją

Prieš pradedant dekoruoti tokią erdvę, svarbu suprasti jos funkciją, paskirtį. Visų pirma reikėtų išsiaiškinti, ar valgomasis bus naudojamas kasdien, ar tik tam tikromis progomis, pavyzdžiui, atvykus svečiams. Nuo to priklauso tiek sėdimų vietų ir indų poreikis, tiek daiktų išdėstymas erdvėje. 

Jei kambarys labiau skirtas atsitiktiniams susibūrimas (bendriems pietums ar vakarienei su šeima), galima rinktis laisvesnio, neįpareigojančio stiliaus aksesuarus. Jeigu norisi sukurti prašmatnų valgomąjį, kuriame planuojama priimti svečius, verta investuoti į puošnesnes interjero detales, stalo serviravimo reikmenis.

Didelį jų pasirinkimą galite rasti „Imdeco“ asortimente. Žinomų gamintojų aksesuarai pasižymi aukšta kokybe, kuri apima tiek nepriekaištingą dizainą, tiek medžiagų patvarumą, ilgaamžiškumą. Asmeninį skonį geriausiai atitinkančias ir interjere labiausiai derančias prekes užsisakyti galite tiesiai sau į namus.

 

Pasirūpinkite privatumu

Tam, kad valgomasis būtų kuo palankesnis bendravimui, vertėtų pasirūpinti jo privatumu. Tai bene aktualiausia tuomet, kai šis kambarys yra sujungtas su kitais, pavyzdžiui, virtuve arba svetaine. Valgomajame neturėtų būti pernelyg daug pašalinių garsų ir vaizdų, nes jie blaško dėmesį, apsunkina bendravimą.

Intymesnei aplinkai sukurti galima panaudoti dekoratyvinius baldus ir augalus. Jie puikiai tinka patalpų atskyrimui, nes yra pakankamai masyvūs. Žinoma, šiam tikslui galima išnaudoti ir namuose turimus baldus. Privati valgomo zona leidžia atsipalaiduoti, mėgautis maistu ir smagiais pokalbiais be jokių trukdžių. 

 

Išsirinkite centrinį akcentą

Ilgai ieškoti genialios valgomojo interjero idėjos šiuo atveju tikrai nereikia, nes pagrindinis tokio kambario akcentas dažniausiai yra stalas. Visos kitos detalės tik papildo aplinką. Todėl itin svarbu apgalvoti stalo įrankių ir dekoracijų pasirinkimą. Kaip jau buvo užsiminta prieš tai, jis labai priklauso nuo kambario paskirties, funkcijos. Žinoma, reikėtų atsižvelgti ir į konkrečią progą. Švenčių metu įprastai naudojami puošnesni indai ir įrankiai, o kasdienai – paprastesni. 

Prabangiam valgomojo įvaizdžiui sukurti labai tinka ir staltiesės. Priklausomai nuo kambario stiliaus, galima rinktis norimą jų spalvą ir raštus. Jau seniai žinoma, kad tekstilės gaminiai bet kokiai erdvei suteikia šilumos ir jaukumo, todėl valgomojo interjeras tampa dar patrauklesnis.

 

Inicijuokite pokalbį

Kartais tam gali pakakti vos vieno dėmesį patraukiančio aksesuaro, pavyzdžiui, namų kvapo. Jis žavi ne tik savo aromatu, bet ir išvaizda. Aukštos kokybės kvapas padeda sukurti ypatingą atmosferą. Valgomajame rekomenduojama naudoti įsimintinus, tačiau subtilius aromatus, kurie neužgožtų maisto. Šiuo atveju labai tinka įvairios žolelių, prieskonių ir citrusų natos, įnešančios šviežumo, gaivumo. 

Jeigu tarp svečių yra gėlių mėgėjų, pokalbio tema, be abejonės, gali būti ir išskirtinės išvaizdos augalas. Tiesa, jis nebūtinai turi būti gyvas. El. parduotuvės „Imdeco“ asortimente galite rasti daug aukštos kokybės dirbtinių gėlių – savo išvaizda jos beveik niekuo nenusileidžia gyvoms. Be to, tai tiesiog tobulas būdas suteikti kambariui daugiau spalvų. 

 

Suteikite asmeniškumo

Vos tik įžengus į kambarį jis palieka įspūdį, kuris įsimena ilgam. Be to, valgomojo interjeras atspindi jūsų asmenybę, pomėgius ir gyvenimo būdą. Todėl renkantis ten vyraujančias spalvas, meno kūrinius ir aksesuarus, skatinama akcentuoti savo individualumą. Būtent tai leidžia sukurti laikui nepavaldžią erdvę – juk mados keičiasi nuolat, o jūsų asmenybė visuomet išlieka unikali.

Ieškote originalios valgomojo interjero idėjos, kaip galėtumėte atskleisti savo individualumą? Būdų, kaip tai padaryti yra daugybė. Jeigu mėgstate keliauti, kambarį galite papuošti iš įvairių pasaulio kampelių parsivežtais suvenyrais. Šeima – jums didžiausia vertybė, todėl stengiatės įamžinti visas svarbiausias akimirkas? Tuomet galbūt verta valgomojo sieną dekoruoti nuotraukų rėmeliais ir taip sukurti išskirtinę interjero puošmeną?

Jei savo namų neįsivaizduojate be skintų gėlių, patariama įsigyti originalaus dizaino vazą, o gal net keletą jų. Peržvelgę „Imdeco“ asortimentą tikrai rasite tobulą variantą. Jame gausu skirtingų formų ir spalvų tiek stiklinių, tiek porcelianinių vazų. Jau seniai svarstote galimybę įsigyti tokį aksesuarą? Užsisakykite jį greitai ir paprastai internetu tiesiai sau į namus. 

 

Eksperimentuokite su spalvomis ir tekstūromis

Unikalios spalvos ir tekstūros padeda visiškai transformuoti erdvę ir yra puikus įrankis eksperimentams. Visų pirma jas galima atskleisti kambario sienomis. Priklausomai nuo interjero dizaino ir norimo išgauti efekto, reikėtų pasirinkti atitinkamai. Pavyzdžiui, jaukiam skandinaviško stiliaus valgomajam labai tinka šilti, neutralūs atspalviai – pilki tikriausiai vieni iš populiariausių. 

Tačiau, jei norisi sukurti mažiau įprastą, originalią erdvę, verta išbandyti žaismingesnes spalvas. Vienas iš rekomenduojamų variantų – samaninė, kuri suteikia erdvei natūralumo, žemiškumo ir tobulai dera su įvairiais šviesios medienos tonais. Juos akcentuoti galima ne tik baldais, bet ir sienų dekoracijomis ar net originalaus dizaino vazomis. Neutraliomis spalvomis pripildytas valgomojo interjeras tiesiog tobulai pritaikytas atsipalaidavimui. 

Eksperimentuojant su tekstūromis verta išnaudoti įvairių namų aksesuarų privalumus. Pirmiausias ir bene populiariausias pasirinkimas, be abejonės, yra tekstilės gaminiai: staltiesės, pledai ir taip toliau. Renkantis juos taip pat derėtų atsižvelgti į bendrą valgomojo įvaizdį. Pavyzdžiui, prieš tai aptartu atveju puikiai tinka natūralaus audinio, žemiškų spalvų staltiesės. Jos harmoningai įsilieja į interjerą ir neblaško dėmesio. 

Žinoma, net ir tokio stiliaus kambaryje galima panaudoti ryškias detales, tokias kaip garstyčių arba tamsiai mėlynos spalvos pledas ir panašiai. Jos suteikia erdvei savito prieskonio, todėl ji atrodo kur kas įsimintiniau. Taigi, jei ieškote originalios valgomojo interjero idėjos, tokie aksesuarai – kaip tik jums.

 

Pasirinkite tinkamą apšvietimą

Apgalvotai įrengtas apšvietimas ir tinkami šviestuvai gali tarsi sujungti atskirus kambario elementus į skoningą visumą. Žinoma, įmanomas ir priešingas variantas, kai prastas apšvietimas tik dar labiau suskaido erdvę. Taigi itin svarbu jam skirti pakankamai dėmesio. Centrinį apšvietimą patariama rinktis atsižvelgiant į tai, kur stovės valgomojo stalas. Virš apvalaus baldo paprastai pilnai pakanka vieno akcentinio šviestuvo, o prie ilgo stačiakampio gali prireikti ir dviejų.

Jei kambaryje yra papildomų baldų, pavyzdžiui, spintelė ar komoda, ant jos galima padėti stalinį šviestuvą. Nepaisant to, kad jis labiau atlieka dekoratyvinę funkciją, esant poreikiui, tai gali būti papildomas šviesos šaltinis. „Imdeco“ el. parduotuvėje gausu išskirtiniu dizainu pasižyminčių aksesuarų. Jeigu norite papuošti savo namus stilingu staliniu šviestuvu, peržvelkite mūsų asortimentą. Internetu užsisakytas prekes pristatysime tiesiai jums į namus.

Stilingo, komfortiško ir praktiško valgomojo interjero idėjos gali praversti turintiems arba dar tik planuojantiems įsirengti tokį kambarį. Pasinaudojus šiame įraše pateiktais patarimais, tampa lengviau suprasti, ką ir kaip naudoti, kad tokia patalpa pateisintų visus ten gyvenančių ir į svečius atvykstančių žmonių lūkesčius bei poreikius. „Imdeco“ interjero detalės ir aksesuarai tai įgyvendinti padeda dar lengviau.

Komentarai

Palikite komentarą