Vonios kambario interjeras: kaip jį išpildyti?

Vonios kambario interjeras: kaip jį išpildyti?

Vonios kambaryje praleidžiame pakankamai daug laiko. Tai viena iš mažiausių, tačiau funkcionaliausių erdvių namuose. Joje gausu smulkių detalių: nuo dantų šepetukų iki muilinių ir įvairių dėžučių. Kiekviena iš jų atlieka svarbų vaidmenį – suteikia kambariui daugiau patogumo ir estetikos. Taigi, kokius aksesuarus pasirinkti, kad jis būtų visapusiškai išpildytas?

 

Vonios interjeras: kokios spalvos labiausiai tinka?

Spalvos – svarbi kiekvieno kambario įvaizdžio dalis. Nuo jų priklauso tiek interjero estetika, tiek funkcionalumas. Vyraujanti spalvų paletė padeda sukurti norimą atmosferą: jaukią, modernią, atpalaiduojančią ar bet kokią kitą. Tam, kad išsirinkti būtų paprasčiau, pateikiame populiariausias vonios aksesuarų spalvas:

  • rusvai pilka,
  • skaisti balta,
  • pilkšvai rožinė,
  • kreminė,
  • blanki žalia,
  • anglies pilka,
  • tamsiai ruda,
  • blanki mėlyna.

Tam, kad vonios kambarys atrodytų stilingai, rekomenduojama pasirinkti ne daugiau keleto skirtingų jame dominuojančių atspalvių. Jei pagrindas (sienos, grindys, lubos) yra neutralus, pavyzdžiui, baltas arba pilkas, jame galima drąsiai eksperimentuoti su įvairių spalvų aksesuarais. Mėlynoje, žalioje arba kitokioje ryškesnėje vonioje, patariama derinti kuo subtilesnių tonų interjero detales.

 

Muilinės ir muilo dozatoriai

Apsisprendus, kokios spalvos vyraus vonios kambaryje, galima pareiti prie aksesuarų pasirinkimo. Tikriausiai vieni iš reikalingiausių daiktų jame yra muilo dozatoriai ir muilinės. Stilingo dizaino vonios aksesuarai leidžia patogiai naudotis tiek kietu, tiek skystu muilu.

Plačiame „Imdeco“ asortimente gausu įvairiems skoniams ir poreikiams pritaikytų aksesuarų. Jei norisi, kad vonios interjeras atrodytų itin prabangiai, rekomenduojama rinktis tokią muilinę kaip „InterDesign ALSTON“ arba skystam muilui skirtą dozatorių „Aquanova“. Svajojantiems apie šiuolaikinį įvaizdį gali patikti muilinė su dozatoriumi „Zone Nova“ arba  „Zone UME". Tokiais aksesuarais papildytas vonios kambario interjeras yra ne tik kur kas patogesnis, bet ir patrauklesnis. 

Jeigu skiriate daug dėmesio švarai ir tvarkai, verta įsigyti muilo dozatorių su krepšeliu, skirtu kempinėlei laikyti. Jo dizainas taip pat gali būti įvairus – tiek klasikinis, tiek modernus.

 

Rankšluosčiai – ne tik praktiški, bet ir stilingi

Dar vieni aksesuarai, be kurių neįsivaizduojamas vonios kambarys, yra rankšluosčiai. Tai vieni iš dažniausiai naudojamų daiktų. Tam, kad šie tekstilės gaminiai puoštų, o ne darkytų vonios interjerą labai svarbu tinkamai juos priderinti. „Imdeco“ asortimente galite rasti didelį šių aksesuarų pasirinkimą. Skirtingo dydžio, spalvų ir raštų rankšluosčiai pritaikyti įvairiems poreikiams.

Jei vonios interjeras yra neutralus, jame ypač tinka pilkos, smėlio arba kreminės spalvos tekstilės gaminiai. Jie harmoningai papildo kambario įvaizdį ir leidžia mėgautis išskirtine estetika. Tiems, kurie nori kažko ryškaus, patariama rinktis žaismingų mėlynų, geltonų arba persikinių tonų rankšluosčius. 

Prabangus vonios kambario interjeras gali būti papildytas klasikiniais raštais dekoruotais tekstilės gaminiais, kurie atrodo ypač puošniai. Minimalistinėje erdvėje labiau tinka vienspalviai arba subtiliai raštuoti rankšluosčiai.

Indeliai dantų šepetėliams

Tam, kad dantų šepetėliai vonioje būtų laikomi tvarkingai, verta pasirūpinti specialiu indeliu. Jį patariama derinti prie turimos muilinės arba kitų aksesuarų. Stilingo dizaino indelis – praktiška ir patraukli interjero detalė, leidžianti išpildyti vonios kambario įvaizdį. 

Šių aksesuarų pasirinkimas labai platus. Asortimente galite rasti tiek puošnaus klasikinio, tiek minimalaus šiuolaikiško stiliaus indelių, skirtų dantų šepetėliams laikyti. Išsirinkite sau patinkančias prekes ir įsigykite jas internetu. Pagal poreikius, užsakymą galite atsiimti artimiausiame „Imdeco“ salone arba gauti tiesiai į namus.

 

Vonios kilimėliai

Atsistoti ant šaltų grindų išlipus iš dušo tikrai nėra pats didžiausias malonumas. Jei norisi, kad vonios interjeras būtų jaukesnis, patariama jame panaudoti minkštą kilimėlį ar net keletą jų. Aukštos kokybės vonios kilimėliai greitai išdžiūsta juos malonus liesti ir yra patvarūs. Daugumos jų apačia padengta lateksu, kuris apsaugo nuo slydimo.

Renkantis kilimėlį turėtų būti įvertinamas ne tik vonios kambario interjeras, bet ir plotas. Taip pat svarbu atsižvelgti į vietą, kurioje bus dedamas šis aksesuaras. Pavyzdžiui, prie vonios labiausiai tinka ilgesni kilimėliai, o prie dušo, kriauklės ir klozeto – trumpesni.

 

Skalbinių krepšiai

Plastikinė skalbinių dėžė ne pats estetiškiausias vonios kambario aksesuaras. Šiais laikais galima įsigyti kur kas patrauklesnę jos alternatyvą – skalbinių krepšį. Todėl, jeigu norite, kad vonios kambarys interjeras ir jame esančios detalės atrodytų stilingiau, šis aksesuaras tikrai vertas jūsų dėmesio. 

Medžiaginis krepšys pasižymi „lengvomis“ formomis, todėl neapsunkina erdvės. Jis pagamintas iš poliesterio, taigi yra tvirtas ir atsparus drėgmei. „Imdeco“ asortimente galite rasti skirtingų spalvų krepšių, skirtų skalbinių laikymui. Dėl šios priežasties išsirinkti asmeninį skonį labiausiai atitinkantį variantą turėtų būti pakankamai lengva.

 

Klozeto šepečio laikikliai

Iki menkiausių detalių išpildytas vonios interjeras pasižymi vientisumu. Kiekvienas jame naudojamas aksesuaras harmoningai įsilieja į kambario erdvę ir suteikia jai daugiau funkcionalumo. Daugelis tikriausiai sutiks, kad plastmasinis klozeto šepetys neatrodo itin patraukliai. Todėl, jei norisi, kad vonios kambario interjeras pasižymėtų ypatinga estetika, verta įsigyti specialų keramikinį laikiklį. Jų dizainas gali būti tiek minimalistinis, tiek itin prabangus. Pasirinkimas priklauso nuo kuriamo vonios įvaizdžio.

 

Šiukšlių dėžės

Daugelyje vonios kambarių galima rasti šiukšliadėžę. Pakankamai dažnai jos priderinimui interjere skiriama per mažai dėmesio. Todėl, nenuostabu, kad vos tik įžengus į patalpą šiukšlių dėžė krenta į akis. Patrauklaus dizaino aksesuaras ne tik nedarko, bet ir papuošia interjerą. Aukštos kokybės šiukšliadėžės patrauklios dar ir tuo, jog užsidaro lėtai ir be garso. Tai padeda sukurti visapusiškai patogią namų erdvę.

Pasirūpinkite, kad vonios kambarys interjeras ir jame esantys aksesuarai atrodytų nepriekaištingai. Peržvelkite platų „Imdeco“ asortimentą ir užsisakykite sau patinkančias prekes internetu. Jei norite pasikonsultuoti, nedvejodami kreipkitės. Esame pasiruošę atsakyti į rūpimus klausimus ir palengvinti Jūsų apsisprendimą.

Komentarai

Palikite komentarą