KILIMĖLIAI

Kilimėliai namams internetu, kilimėliai prie lovos | Imdeco

Įvairių spalvų, tekstūrų, dydžių, stačiakampiai ir apvalūs kilimėliai namams suteikia jaukumo ir praktiškumo. Įprasta matyti kilimus prie lauko durų, vonioje, svetainėje. Vis dėlto, yra kur kas daugiau namų zonų, kurias įvairiausiais kilimais dekoruoti pataria interjero kūrėjai. Nuo prieškambario iki darbo kambario ir net virtuvės – tikslingai apgalvoti didesni ar maži kilimai įneš ne tik savitumo, bet ir funkcionalumo. „Imdeco“ asortimente rasite įvairioms erdvėms skirtus akcentus. Toliau trumpai apie zonas, kuriose verta investuoti į kilimėlius. Taip pat – keli naudingi patarimai ir interjero dizainerių įžvalgos, kurios padės pasirinkti naująją namų detalę per nuotolį.

Atsiprašome už nepatogumus.

Pabandykite ieškoti dar kartą

Miegamojo kilimėliai prie lovos

 

Poilsio oazėje norisi išskirtinio jaukumo, ramybės, tvarkos. Tik tokioje erdvėje gali atsipalaiduoti ne tik kūnas, bet ir mintys. Įvairūs, vidutinio dydžio ir maži tekstilės elemetai leidžia susikurti tvarkingą ir patogią zoną. Dažniausiai pailgus, ar apvalius kilimus matome prie lovos arba tam tikrų baldų-akcentų (komodų, erdvių spintų).

 

Galima išskirti kelias miegamojo kilimų funkcijas:

 

  1. šiluma ir jaukumas pėdoms;
  2. miegamojo interjero papildymas, akcentų kūrimas;
  3. vizualus poilsio zonos atskyrimas.

Supratote teisingai, net ir nedidelis apvalus kilimėlis prie lovos gali tapti ne tik žaismingu interjero akcentu, bet ir vizualiai nubrėžta riba, jog čia prasideda poilsio, miego, zona. Tikslingai apgalvota detalė gali pakeisti poilsio kambario viziją, pridėti funkcionalumo.

„Imdeco“ kataloge esantys nedideli tekstilės gaminiai išties gali tapti suaugusiųjų arba vaikų kambario akcentais. Kataloge – tiek subtiliais raštais išsiskiriantys, solidūs kambario akcentai, tiek debesėlio ar gyvūnų piešiniais dekoruoti vaikiški kilimai prie lovos.

 

Vidaus durų kilimėliai

 

 Įprasta matyti kilimėlius prie lauko durų – laiptinėje, ant nuosavo namo lauko laiptų. Vis dėlto, verta pagalvoti ir apie jaukesnį variantą, kuris pasitiktų vos įėjus į namus. Nebūtinai tai turi būti pagrindinės lauko durys. Kilimas prie durų viduje gali būti tiesiamas:

  • ties lauko durimis / išėjimu į namo laiptinę;
  • išėjimu į balkoną;
  • išėjimu į terasą;
  • prie durų į palėpę, skirtingus vaikų kambarius

Pagrindinės tokio kilimėlio funkcijos galėtų būti kelios – jaukumas, nešvarumų sulaikymas (pavyzdžiui, į namus sugrįžtant iš balkono ar terasos). Aktyvioje prieškambario zonoje interjero ekspertai siūlo rinktis praktiškas spalvas ar jų derinius. Čia baltas kilimėlis nebus ilgalaikis sprendimas. Dairykitės tamsesnių spalvų, raštų.

Šių dienų viena pagrindinių dizaino tendencijų yra funkcionalios patalpos. Nenuostabu, kad vienspalviai, marginti, unikaliais raštais ar užrašais papuošti „Imdeco“ vidaus durų kilimėliai internetu – vis paklausesni.

 

Kompiuterio kėdės kilimėliai

 

Kai kalbama apie kompiuterio kėdės kilimėlius, dažnai prieš akis atsiranda plastikinis, grožio kambariui nepridedančios dangos vaizdinys. Tačiau moderniuose namuose kompiuterio kėdės kilimėlis gali būti stilingas, jaukus ir tikrai nebūtinai plastikinis (ypač jeigu kėdė – ne su ratukais).

 

Kilimas po kėde moderniame darbo kambaryje ar darbo zonoje (miegamajame, svetainėje) gali turėti kelias funkcijas:

 

  1. danga saugo grindis;
  2. vizualiai atskiria poilsio / darbo zoną.

Bet kuris „Imdeco“ kataloge esantis neslystantis kilimėlis po kompiuterio kėde efektyviai apsaugos medinių grindų paviršių. Taip pat – subtiliai atskirs namų biuro zoną, įrengtą kituose kambariuose.

 

Kilimėliai koridoriui / prieškambariui

 

Linksmi durų kilimėliai su užrašu pasitinka įėjus į namus. Ir jų visiškai pakanka, jei prieškambario zona – maža. Tokiu atveju maži kilimai suteikia jaukumo, sulaiko nešvarumus, gal net vizualiai atskiria prieškambario zoną studijos tipo butuose. Vis dėlto, jei turite daugiau vietos arba ilgą koridorių, siūlome šį pagyvinti pailgu, tvirto audimo kilimu. Arba mažesniu, stačiakampiu akcentu ties:

  • prieškambario spinta;
  • batų lentynomis (stovu);
  • komoda;
  • poilsio vieta (foteliu, medžio suoliuku).

Tekstilės gaminiai puikiai užpildo erdvę, papuošia praktišką namų zoną, suteikia jai bohemiško žavesio. Turbūt nė nereikia minėti, kad ir apsaugo grindis nuo įbrėžimų, įsirėžusių baldų kojelių, sunkių vazonų žymių. Beje, jei norite sukurti skandinavišką, „Boho“ akcentais papuoštą, patogų prieškambario interjerą, siūlome „Imdeco“ kataloge dairytis gamtos motyvais, žemės spalvomis puošto kilimo. Arba – drąsesnio, žmogaus kūno, veido linijas vaizduojančio tekstilės gaminio. 

 

Kilimai virtuvėje

 

Prieškambario kilimėliai prie durų sukuria savotišką „apsaugą“ nuo purvo, įbrėžimų. Tačiau tokio tipo pailgi, natūralūs tekstilės gaminiai kartais pastebimi ir virtuvėje. Audinio „takelis“ pagal darbo zonos spinteles – puikus spendimas turintiems medžio grindis. Net ir maži kilimai saugo gaminimo zonoje esančią grindų dangą nuo riebalų, krentančių daiktų ir kt.

 

Mažesnius, neslystančius, puikiai drėgmę sugeriančius stačiakampius „Imdeco“ kilimus virtuvėje tiesti galite:

 

  • po tam tikrais daiktais / baldais;
  • pagal virtuvinio spinteles;
  • pagal didesnius, baldus-akcentus (komodos, indaujos).

Tai tik kelios idėjos, kaip virtuvės zoną paversti jaukia, praktiška. Žaismingi, subtilūs vaikiški gaminiai praverčia padėti po mažylių maitinimo kėdute, gultuku. Toks minkštas, apvalus kilimėlis tampa nedidele, laikina žaidimų zona valgomajame.

Beje, universalius „Mad About Mats“ kilimus kiti tiesia ir balkono terasoje, vonios kambaryje. Nors turime ir atskirą vonios aksesuarų, kilimėlių katalogą.

 

Kilimėliai namams – į ką atkreipti dėmesį juos renkantis?

 

Norime atkreipti dėmesį ne tik į specifines namų zonas, kuriose pravers ši praktiška detalė, bet ir specifinius jos pasirinkimo kriterijus. Ypač techninius niuansus, mat patraukli stilistika – kiekvienam individuali. Aiškūs kriterijai leis atsirinkti kokybišką tekstilės gaminį. 

 

Renkantis kilimėlį fiziniame ar internetiniame interjero salone, reikėtų įvertinti 5 esminius punktus:

 

  1. gamintojas: tai turėtų būti namų tekstilės nišoje besispecializuojančių gamintojų prekė;
  2. medžiaga: įvertinkite sudėtį, ar medžiaga bus maloni, gerai sugerianti drėgmę, tvirta (tvirtas poliamido ir natūralus medvilninis kilimas skirsis savo savybėmis);
  3. priežiūra: pasidomėkite priežiūros subtilybėmis, idealu, jei kilimą galite plauti namų sąlygomis;
  4. pagrindas: patogiam daikto naudojimui aktyvesnėse namų zonose būtinas neslystantis pagrindas;
  5. universalumas: universalus kilimo panaudojimas bet kurioje namų zonoje – papildomas privalumas.

Įvairiausi kilimai kilimėliai namams – jie ne tik apie jaukumą ir stilių, bet ir tvarumą, ilgaamžiškumą, funkcionalumą. Rinkitės tikslingai, skaitykite informacinius aprašus. Prie kiekvienos „Imdeco“ prekės rasite visą aktualią informaciją – nuo gamintojo iki medžiagos ar priežiūros subtilybių.

Turite klausimų dėl asortimento, o gal reikalingas patarimas? Nesvarbu, tai vonios, virtuvės, darbo kambario ar prieškambario kilimėliai namams – susisiekite. Paskambinkite kontaktuose nurodytu telefonu, parašykite mums el. laišką ar žinutę socialinių tinklų paskyrose.