Ofiso interjeras: kaip darbo vietai suteikti jaukumo?

Ofiso interjeras: kaip darbo vietai suteikti jaukumo?

Biure vyrauja slogi aplinka ir jaučiate, kad ofiso interjeras stokoja elementaraus jaukumo, įdomių sprendimų, gyvybės? Interjero dizaineriai primena – kartais pakanka vos kelių papildomų detalių ir biuro interjeras kaipmat atgyja. Specialistai atskleidžia, kaip be didelių investicijų susikurti pozityvią, kūrybišką, funkcionalią darbo zoną. Čia sužinosite, kokias efektyvias dekoro detales rekomenduoja ekspertai bei ko reikėtų vengti kuriant kasdienį, patogų jaukumą.

 

 

Ofiso interjeras – kokius dekoro elementus rinktis?

 

Darbui skirtas patalpas įrengiantys profesionalai pabrėžia – verta dairytis tiek dailių, tiek funkcionalių detalių. Juk jaukiai jaučiamės tik tuomet, kai galime visiškai atsipalaiduoti, o prireikus – maksimaliai susikaupti. Būtent todėl prieš įsigyjant daiktą, reikėtų įvertinti, ar šis atitinka bent vieną žemiau išvardintų ypatumų:

 

  • indėlis kuriant jaukų interjerą: bendro harmoningo paveikslo papildymas;
  • reikšmė planuojant zonas: sumanus darbo ir poilsio zonų skirstymas;
  • funkcionalumo palaikymas: papildomos praktiškos funkcijos integravimas;
  • įtaka bendrai nuotaikai: pozityvios, produktyvios atmosferos formavimas;
  • įsitraukimo, bendruomeniškumo kūrimas: kūrybiškumo, komunikacijos komandoje skatinimas.

 

Aukščiau išvardintos gairės padės pasirinkti teisingai, išvengti nereikalingų daiktų „triukšmo“, dėmesį blaškančių elementų. Toliau pateikiame kelis originalių daiktų pavyzdžius, kuriuos patogiai rasite virtualiuose „Imdeco“ kataloguose.

 

Dizaineriai rekomenduoja 8 harmoningas darbo aplinkos detales

 

Visai nesvarbu, biuro interjeras kuriamas namuose ar specializuotuose pastatuose, jaukumą kuria tos pačios detalės. Paprašėme interjero dizainerių pasidalinti 8 efektyviomis priemonėmis, kurias jie pasitelkia kurdami harmoningą paveikslą. Taigi, ko konkrečiai dairytis?

 

1. Dirbtiniai augalai

 

Vienas paprasčiausių būdų įpūsti gyvybės ir gaivališkos energijos – įsigyti kokybiškas dirbtines gėles. Šiandien dirbtinių augalų rinka itin pažengusi. Iš šilko, latekso, medvilnės ir iš kitų naujomis technologijomis išgaunamų medžiagų pagamintas gėles sunku atskirti nuo tikrų. Be to, jos nereikalauja jokio papildomo dėmesio, yra ilgaamžės, gana atsparios aplinkos veiksniams.

 

Kokie augalai tinka darbo aplinkoje? Ramių spalvų foną specialistai siūlo pagyvinti ryškesne žaluma, sodriomis skintų gėlių kompozicijomis. Jei sienos ryškesnės, siūloma žvalgytis pastelinių spalvų žiedų, gesinto žalsvo atspalvio lapuočių.

 

Sakoma, kad būtent gamtos elementai padeda susikaupti, sutelkti mintis, o prireikus – atsipalaiduoti.

 

Naudingas patarimas: integruokite ne pavienes dekoracijas, o šių kompozicijas. Pavyzdžiui, „Imdeco“ kataloge esančias ryškiaspalves lelijas įkomponuokite skirtingose biuro vietose. Iš skirtingų lapuočių formuokite nedideles žalumos saleles.

 

2. Dekoratyvūs laikrodžiai

 

Teko išbandyti ne vieną produktyvumą gerinančią, stresą mažinančią techniką? Tuomet, tikėtina, žinote – svarbu gebėti atsitraukti nuo socialinių tinklų, išmaniojo telefono pranešimų. Pagalvokite, kiek kartų žvilgterėję į valandas telefone naršėte dar bent dešimt minučių. Dekoratyvus laikrodis ne tik įneš daugiau jaukumo, bet ir leis formuoti sveikesnius įpročius.

 

Ofiso interjeras, nesvarbu, tai specializuotos patalpos ar modernus darbo kambarys namuose, neatsiejamas tiek nuo efektyvaus laiko planavimo, tiek nuo susikaupimo. Panašu, kad šis dekoro elementas stipriai pagerins abu.

 

Ekspertų įžvalga: dairykitės neutralių, dėmesio neblaškančių spalvų daikto. „Imdeco“ komanda atrinko subtiliai erdvę papildysiančius variantus.

 

3. Uodžiamos, girdimos, juntamos detalės

 

Patalpas įrengiantys ekspertai vis dažniau pabrėžia, jog svarbu neapsiriboti tik akiai dailiomis puošmenomis. Kuriant kasdien tiek darbui, tiek poilsiui jaukią erdvę, naudinga integruoti visus pojūčius – pavyzdžiui, klausą ar uoslę. Žinoma, tai veikiau eksperimentavimas, o ne taisyklė. Jaučiate, kad poilsio zona visiškai neefektyvi? Pabandykite pasitelkti meditacijai skirtos, o gal net džiazo muzikos foną. Taip pat, atskiriant zonas, verta išbandyti nišinius „Imdeco“ namų kvapus.

 

Kvapų guru rekomendacija: tokio tipo patalpai rekomenduojama rinktis neerzinančius, nišinius aromatus. Ieškokite citrusinių, natūralių, pozityvią energiją stimuliuojančių natų.

 

4. Stilingos šiukšliadėžės

 

Sakysite, kuo susijęs jaukus biuro interjeras ir šiukšliadėžė? Kaip jau minėjome, svarbu dekoro elementų ieškoti kasdieniuose, praktiškuose daiktuose. Aptakių formų, modernios šiukšliadėžės leidžia formuoti harmoningą aplinką. Priešingai nei atviros, netvarkingos, iškart žvilgsnį nukreipiančios talpos.

 

5. Veidrodžiai

 

Bet koks dekoratyvus veidrodis biurui savaime suteikia papildomą funkciją – nereikia palikti savo darbo vietos dėl trumpo žvilgterėjimo prieš susitikimą ar vaizdo skambutį. Tačiau tai tikrai ne vienintelė šio daikto paskirtis. Interjero dizaineriai atkreipia dėmesį, kad efektingas dekoratyvus veidrodis be pagrindinės turi dar kelias naudingas paskirtis:

 

  • gerina šviesos sklidimą patalpoje;
  • atstoja arba papildo sienų dekoro elementus.

 

Norite papuošti sienas ir suteikti patalpai daugiau gyvybės, šviesos? Štai jums atsakymas. Tiesa, čia taip pat siūloma derinti kelis kūrinius. Pavyzdžiui, kelis skirtingus veidrodžius arba veidrodžius ir paveikslus, specializuotas sienų dekoracijas.

 

6. Praktiškos smulkmenos

 

Biuro erdvėse nerekomenduojami dideli, ryškiaspalviai akcentai. Verčiau sumaniai investuokite į mažas, bet nuotaiką pakelsiančias smulkmenas. Pagalvokite apie daiktus, kurie kasdien puikuojasi ant darbo stalo. Pavyzdžiui, vaza, kavos puodelis arba darbo knyga. Ofiso interjeras jau seniai nebėra orientuotas į prašmatnius, veikiau jau praktiškus, daugiafunkcius daiktus.

 

„Imdeco“ kataloge esantys puodeliai bei užrašinės ne tik pavers dienos ritualus malonesniais, bet ir suteiks kuriamai atmosferai daugiau stiliaus, estetikos pojūčio. Renkantis didesnius objektus, baldus, rekomenduojama vadovautis minimalistinio interjero principais.

 

Naudingas patarimas: pagalvokite, kaip atitinkamas daiktas galėtų prisidėti prie kasdienės jūsų gerovės, savijautos, malonesnių įprastų ritualų.

 

7. Dekoratyvūs indai

 

Įsivaizduokite, kaip ryškiaspalvis dekoratyvus indas pakeltų nuotaiką ir pagyvintų niūrią atmosferą. Turite nepanaudotą dirbinį? Pripildykite jį sodrių spalvų vaisiais ar šviežiais kepiniais. Galbūt tai net paskatins dažniau sustoti, lėtai pasimėgauti efektyvia pertrauka. Beje, pastebima, integravus tokias smulkmenas atgyja ne tik darbo erdvės.

 

Ekspertai teigia, kad bendri indai ir dalintis skirtas maistas paskatina pokalbio užmezgimą, didesnį įsitraukimą į bendrą veiklą. Kodėl gi neišnaudojus progos įvesti kuo daugiau kolegų tarpusavio komunikaciją skatinančių elementų? Jei tokio indo neturite, „Imdeco“ asortimente rasite išskirtinius, meno kūriniams prilygstančius dirbinius.

 

8. Sentimentalios smulkmenos ir asmeniniai „perliukai“

 

Ne be reikalo sakoma, kad interjero projekto sėkmė priklauso nuo gebėjimo bendradarbiauti su tais, kam ši erdvė priklauso. Visai nesvarbu, ilgam ar laikinai. Pasižiūrėkite į biurą kaip į antrus namus. Kelios nieko nekainuosiančios idėjos:

 

  • įsirėminkite smagią nuotrauką;
  • pasikabinkite savo tapytą paveikslą;
  • pasistatykite iš kelionių parsivežtą suvenyrą, gitarą.

 

Kitaip tariant, nebijokite atskleisti dalelės savo unikalių bruožų, brangių prisiminimų, talentų ar pomėgių.

 

Jaukus biuro interjeras ir sprendimai, kurių reikėtų vengti

 

Griežtų taisyklių čia nėra. Tiesa, yra tam tikri sprendimai, kurių interjero dizaineriai rekomenduoja vengti. Žemiau pateikiame 6 dažnas klaidas.

 

  1. Ryškūs, dėmesį blaškantys daiktai: vis dėlto, tai darbo zona, tad čia reikia investuoti į susikaupti leidžiančius, funkcionalius akcentus, o ne dėmesį blaškančius kūrinius.
  2. Jokios funkcijos neatliekančios detalės: kaip jau minėjome, svarbu aplinkos kūrimui išnaudoti kasdien reikalingas, gerai apgalvotas smulkmenas.
  3. Daiktų triukšmas: būtent dėl ankstesnio punkto nesilaikymo atsiranda elementarus daiktų „triukšmas“, kuris po kurio laiko ima erzinti.
  4. Nepraktiški elementai: puikus pavyzdys – augalai. Dirbate įtemptu, nenuspėjamu grafiku? Investuokite į kokybiškus dirbtinius, o ne į reiklius gyvus lapuočius.
  5. Stilistiškai netinkantys objektai: neretai biure keičiamasi daiktais, o nuo tam tikrų renginių likusios arba namuose nereikalingos dekoracijos atsiduria būtent čia. Pasilikite tik tai, kas kuria pridėtinę vertę, kitaip darbo vieta taps nejaukiu sandėliu.
  6. Natūralios šviesos stoka: natūrali šviesa yra energijos šaltinis. Stenkitės, kad langų neužstotų daiktai arba pilnai spindulius blokuojančios dangos. Blizgūs paviršiai, veidrodžiai, stiklinės durys – sprendimai, kurie leis natūraliems spinduliams ir gerai nuotaikai sklisti efektyviau.

 

Skaitote ir pritariamai linksite? Tuomet, prieš leidžiantis į malonias naujų detalių paieškas, reikėtų peržiūrėti sukauptus turtus.

 

Panašu, kad šiandien vien tik stilinga aplinka neturi jokio pranašumo. Išties jauki atmosfera yra ta, kurioje patogu kurti kasdien. Kur galima rasti tiek individualią ramybę, tiek įtraukiančius pokalbius. Todėl dairykitės sumanių dekoracijų ir kokybės, eksperimentuokite su praktiškomis smulkmenomis ar netikėtus pojūčius sužadinančiomis detalėmis.

 

Pritrūkote įkvėpimo? Dvejojate, kokio stiliaus ofiso interjeras jaukus būtent jums? Pasižvalgykite po virtualų „Imdeco“ katalogą arba tinklaraščio skiltį – čia rasite visa, ko reikia išskirtiniam biurui. Kad ir kur šis bebūtų!

Komentarai

Palikite komentarą